Sport in Tilburg
»
»

Corona update 30/11: actuele informatie over sportaccommodaties

Corona update 30/11: actuele informatie over sportaccommodaties

Disclaimer: het is mogelijk dat er nog wijzigingen plaatsvinden naar aanleiding van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 17 november en de versoepeling van een aantal maatregelen rondom corona zijn er wat wijzigingen in de Tilburgse sportaccommodaties. Vanaf donderdag 19 november zijn de Tilburgse zwembaden weer open. Er is wel een aangepaste programmering, dus kijk goed naar de tijden in de webshop. Het is verplicht om te reserveren voor een sportactiviteit. Je dient vooraf online een kaartje te kopen voor een bepaalde dag en tijd. Dit kan via onze webshop. Kom je er echt niet uit? Stuur een mailtje naar rcx.ondersteuning@tilburg.nl. Hieronder lees je de belangrijkste regels voor een bezoek aan de gemeentelijke sportaccommodaties.

Zwembaden
De Tilburgse zwembaden zijn weer open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. De belangrijkste regels op een rijtje:
-Badenkaarten en abonnementen (m.u.v. baby-peuterleskaarten, zwemles voor volwassenen leskaarten en squash banenkaarten) zijn vanaf 7 december 2020 weer geldig. De kaarten worden automatisch verlengd. Meer informatie vind je hier.
-Zwemlessen voor kinderen gaan weer door. Kinderen die bij Recreatiebad Stappegoor zwemmen krijgen tijdelijke nieuwe lestijden. 
-Douches zijn niet te gebruiken.
-Kluisjes zijn, afhankelijk van de accommodatie, beperkt open.
-Kom in je zwemkleding naar het zwembad. Na afloop kun je je wel omkleden in de kleedkamers.
-De baby-peuter zwemlessen, oefenuurtje, zwemles voor volwassenen, zeemeermin kinderfeestjes, zwangerschapszwemmen, prikkelarm zwemmen, Aqua-Kids en familiezwemmen gaan niet door. Bezoekers zijn hier apart over geïnformeerd.
-Bij het recreatief zwemmen zijn er uitsluitend in tijdsblokken 30 personen toegestaan. Het kan dus zijn dat je helaas niet kunt recreatief zwemmen.

IJsbanen
De Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum blijven beperkt open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. De belangrijkste regels op een rijtje:
-Rittenkaarten en abonnementen zijn vanaf 7 december 2020 weer geldig. De kaarten worden automatisch verlengd. Meer informatie vind je hier.
-Er is momenteel geen vrij ijshockeyen op de woensdag- en zaterdagmiddag.
-Kleedkamers en douches zijn gesloten.
-Het is mogelijk om schaatsen en helmen te huren. Je kunt je schaatsen dan ook weer laten slijpen.
-Schaatslessen gaan niet door. Bezoekers zijn hier apart over geïnformeerd.
-Bij het recreatief schaatsen zijn er uitsluitend in tijdsblokken van 1,5 uur 30 personen toegestaan. Het kan dus zijn dat je helaas niet kunt schaatsen.

Sporthallen
De gemeentelijke binnensporthallen zijn open*, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Meer informatie volgt via je sportvereniging.

*Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in de gemeentelijke sportaccommodaties, bepalen zelf of zij open blijven. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de organisatie zelf.

Squashbanen
Helaas blijven de squashbanen in Sportcomplex T-Kwadraat nog gesloten. 

Algemene regels
Verder gelden er nog steeds een aantal basis voorwaarden:
- Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht overal in de gemeentelijke accommodaties behalve als je aan het sporten bent.
- Houd 1,5 meter afstand van ieder ander persoon buiten je huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar) zowel in als uit het water.
- Heb je klachten? Blijf thuis.
- Het advies van RIVM en de brancheverenigingen wordt te allen tijde gevolgd.

Meer informatie
Bovenstaande maatregelen gelden tot nader order. Kijk voor de exacte tijden op de website bij openingstijden. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website www.sportintilburg.nl en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl.

Verder Lezen

Richtlijnen zwemmen en schaatsen

Sportbedrijf Tilburg