Sport in Tilburg
»
»

Je bent nooit te oud om te sporten

05-10-2018 14:25:00

Je bent nooit te oud om te sporten

Te oud om te sporten? Nee, dat bestaat niet. Ontdek hieronder 6 leuke sporten of beweegmogelijkheden in Tilburg die je ook kan doen als je iets minder vitaal bent! 

1. Banenzwemmen
Of je nu volledig vitaal of minder fit bent, het zwembad biedt altijd uitkomst. Zo biedt Sportcomplex Drieburcht therapeutisch banenzwemmen aan. Deze vorm is ideaal voor ouderen en mensen met een blessure of beperking. Je zwemt in warmer water van 31,5 graden en het therapiebad is afgeschermd voor privacy en rust. Er worden maximaal 30 mensen toegelaten in het bad. Voor het therapeutisch banenzwemmen betaal je per bad 1 euro bovenop het losse entreeticket (€ 3,85) of de meerbadenkaart. Liever in de normale uren banenzwemmen, kijk dan hier voor meer informatie.

Banenzwemmen: Maandag 08.30-10.00 en 20.30-21.30 uur, woensdag van 11.00-12.00 en 18.00- 19.30 uur / Sportcomplex Drieburcht 

2. Aqua-Vitaal
Een andere activiteit in het zwembad is Aqua- Vitaal. Aqua-Vitaal is speciaal voor mensen die minder vitaal zijn of moeite hebben met hoge intensiteit lessen. Tijdens de Aqua-Vitaal lessen staat lekker bewegen en gezelligheid centraal. Je conditie en spieren houdt je met deze lessen op peil. Aqua-Aerobic, Aqua-Jogging en Aqua-Move vallen onder deze sportieve vrijetijdsbesteding. Aqua-Move heeft de laagste intensiteit, deze les wordt gegeven bij Sportcomplex Drieburcht. Hier wordt de focus gelegd op het bewegen in het water. Dit gebeurt op eigen tempo zodat er niets geforceerd wordt. Met een rustige muziek op de achtergrond werk je aan een lichaam dat soepel blijft bewegen of juist weer soepeler gaat bewegen.

Met een Aqua-Vitaal abonnement kun je 13 weken onbeperkt deelnemen aan alle Aqua-Vitaal lessen in alle Tilburgse zwembaden.

Aqua Move: elke maandag van 10 tot 10.30 en 10.30 tot 11 uur / Sportcomplex Drieburcht. Klik hier voor meer informatie.

3. Alle spieren los!
Ga je liever naar buiten om te bewegen? Dansdocente en seniorentrainer Coby Loots geeft beweeglessen. Met het programma 'Alle spieren los' maak je een rondje in de wijk en gebruik je allerlei hedendaagse objecten zoals stoepranden of hekjes om je bewegingen te doen. Er wordt op ritme bewogen. Een vrije manier om je spieren los te maken.

Ieder woensdagochtend om 9.30 uur / Burgemeester Damsstraat 7, Tilburg / contact: cobyloots@hotmail.com

4. Wandelen in de wijk
Wil jij je wijk (her)ontdekken en laagdrempelig in beweging zijn? Ga wandelen in de wijk! Door Tilburg en omgeving zijn wandelroutes van 3,5 tot 6 kilometer uitgezet. Je kunt zowel voor een blokje om kiezen als voor een rondje Tilburg. Veel wandelkaarten zijn voorzien van overstappunten waardoor je zelf kunt bepalen hoe ver je loopt. De routes beginnen en eindigen in een wijk- of zorgcentrum, waar je tijdens openingstijden de gratis routekaart kunt ophalen. Je kunt zelf kiezen wanneer je de routes loopt.
Ben je in het bezit van een mobiele telefoon, dan is er nu ook de wandelapp 'Wandelen in de wijk'. Deze is te downloaden voor Android en Iphone. Hierop staan alle wandelroutes digitaal.

5. Walking Football
Walking Football is de manier om als 60-plusser op een gezellige manier met leeftijdsgenoten in beweging te blijven en conditie op peil te brengen of te houden. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld met twee teams van zeven spelers tegen elkaar gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend en er dus altijd één voet aan de grond blijft. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Er is ook geen buitenspel en er zijn geen keepers.

Walking Football is leuk voor oud voetballers maar ook voor mannen en vrouwen die nog nooit hebben gevoetbald: het is een nieuwe manier om met het spelletje in aanraking te komen.
In Tilburg bieden o.a. SVG en FC Tilburg Walking Football aan. Bij SVG is het op dinsdagochtend en bij FC Tilburg elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur. 

6. Gymen en Yoga
Wil je op laagdrempelige manier aan gymnastiek doen, of liever Yoga of sport & spel? Dat kan bij MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen). Er zijn talloze mogelijkheden om in jouw wijk aan bewegen te doen. Vaak bij wijkcentra in Tilburg, maar ook in Berkel-Enschot, Udenhout, Goirle en Riel. Klik hier voor meer informatie.

Zoek de sport die bij jou past!
Er zijn natuurlijk nog veel meer sporten die je kunt doen als je wat minder vitaal bent, denk aan tennis, Jeu de Boules, biljarten of fietsen. Wil jij hier meer over weten, ga naar www.sportintilburg.nl. Hier kun je ook op zoek naar de sport die bij jou past via de sportfinder.

 

 

Verder Lezen