Sport in Tilburg
»
»

Maak sport van plezier

28-10-2019 09:13:00

Maak sport van plezier

Met plezier sporten, dat is het belangrijkste doel wat elke vereniging heeft voor hun leden. Maar dit is niet zo vanzelfsprekend. (Ongewenst) Gedrag van ouders, trainers, teamgenoten, tegenstanders of supporters kunnen factoren zijn waardoor er minder plezier wordt beleefd aan sport. Sportplezier Tilburg wil samen met verenigingen ervoor zorgen dat op alle Tilburgse sportvelden het sportplezier optimaal is. Samen maken we sport van plezier!

 

Deze week start de campagne van Sportplezier Tilburg om men bewust te maken van het belang van plezier tijdens het sporten. Hierbij komen zaken kijken als: Wat is de invloed van negatieve coaching langs de lijn door ouders of trainers? Is er een beleid rondom fairplay bij de club? En wat valt er nu onder grensoverschrijdend gedrag? Sportplezier Tilburg kan een vereniging helpen om sportplezier te optimaliseren.

Thema's
Sportplezier werkt met diverse thema's, zodat ze gericht de verenigingen kunnen ondersteunen. Zo wordt de focus gelegd op: afspraken maken, preventie ongewenst gedrag, opleidingen en ondersteuning, ouders in de vereniging en fairplay. Rondom deze thema's biedt Sportplezier Tilburg scholingen voor bestuurders, trainers, en supporters. Ook beschikken ze over stappenplannen voor verenigingen, verzorgen ze inspiratiesessies en kunnen pedagogische ondersteuning bieden. En bovenal wordt kennis gedeeld met het verenigingsnetwerk.

Sportplezier voorop
Sportplezier is voor iedereen, en iedereen kan er aan bijdragen. Plezier is de basis voor elke sporter. Zonder plezier op de vereniging, in het veld en in de kleedkamers houdt het snel op. Dat beamen ook de ambassadeurs van Sportplezier Tilburg; hockeyster Ireen van den Assem en handbiker/racerunner Chantal van Dijk. Beiden zijn erg fanatiek met hun sport bezig. Ireen is met het Nederlands team Europees en Wereldkampioen en Chantal doet mee aan verschillende (inter)nationale wedstrijden.
Chantal ontmoet binnen haar sport verschillende mensen, daar haalt zij plezier uit. "En elkaar stimuleren om tot prestaties te komen. Dat kan soms heel fanatiek, maar de gezelligheid staat altijd voorop."

Voor Ireen is winnen erg belangrijk, maar winnen doe je samen, en verliezen ook. Het teamgevoel is voor haar sportplezier: "Samen de allerbeste prestatie op de mat leggen en anderen inspireren om ook het beste uit zichzelf te halen."

Aan de slag met Sportplezier
We komen allemaal graag bij een sportvereniging waar het veilig en vertrouwd voelt en waar plezier centraal staat. Een trotse vereniging. Dit maakt een vereniging aantrekkelijk voor nieuwe leden, vrijwilligers en sponsoren. En iedereen op en rondom de club kan zijn of haar steentje bijdragen aan sportplezier. Of je nu ouder, bestuurder, trainer, scheidsrechter, vrijwilliger, supporter of sporter bent.

Benieuwd naar wat Sportplezier Tilburg kan bieden voor jouw vereniging? Neem dan contact op met sportplezier@tilburg.nl of ga naar www.sportintilburg.nl/sportplezier.

Sportplezier voorop, ook op jouw club!

Verder Lezen