Sport in Tilburg
»
»

Vereniging in de schijnwerpers: Handball Tilburg, Tilburgs nieuwste aanwinst

12-11-2020 10:28:00

Vereniging in de schijnwerpers: Handball Tilburg, Tilburgs nieuwste aanwinst

vereniging in de schijnwerpers

Deze keer staat de nieuwste handbal vereniging van Tilburg in de schijnwerpers. We spraken hierover met Dion Sillen. Hij is lid sinds deze zomer. Niet alleen is hij een fanatiek handballer maar ook heeft hij veel contact met de oprichters van de club en hij heeft ervaring met het runnen van een handbalvereniging. Een unieke kijk op het verhaal dus.

In Berkel-Enschot heb je handbalvereniging The White Demons, en tot voor kort was dit, naast studentenhandbalvereniging Camelot, de enige in Tilburg en omgeving. In het verleden kende Tilburg ook al een paar handbalverenigingen, dit waren kleine verenigingen die ooit gefuseerd zijn tot Artemis. Deze vereniging is 4 jaar geleden opgehouden met bestaan. Maar nu heeft de stad dus weer een nieuwe handbalvereniging: Handball Tilburg!

Waarom een nieuwe vereniging? Dion: “Eerst kon je bij studentenhandbalvereniging Camelot nog lang na je afstuderen lid zijn, dit komt doordat de universiteit aan alumnistudenten 10 jaar na afstuderen nog een sportkaart aanbood. Sinds dit jaar is deze regeling gestopt en zochten de dames een nieuwe manier om toch competitie te kunnen spelen. Zo ontstond Handball Tilburg.”

Veel interesse
Afgelopen zomer kwamen geluiden dat er een nieuwe handbalvereniging was gestart en dat ze leden zochten. Al snel begonnen de eerste leden zich in te schrijven. Zo ook Dion: “De meeste leden zijn via mond-tot-mond reclame in aanraking gekomen met deze nieuwe handbalvereniging. In korte tijd waren er al 30 leden, ongeveer het aantal waar de dames op hoopten. En dit nog allemaal voordat de eerste training gegeven was.”

In augustus, toen de trainingen net waren begonnen, waren er al bijna 60 leden. De club groeide dus veel sneller dan verwacht. Dion: “Gelukkig was er al een technisch bestuur en een PR commissie. Zo kon er overzicht blijven. Voor trainers was het wel even zwaar om voor al die extra leden training te geven. Maar door goed te communiceren en alles goed in te richten kon iedereen toch met plezier sporten.”

Luisteren naar je leden
Die goede communicatie is ook de sterke kracht van Handball Tilburg. De communicatielijnen blijven kort; de vrijwilligers en bestuursleden zijn zelf ook vaak aan het handballen op de club en er is een groepsapp voor alle leden. Zo is het makkelijk en is de drempel laag om als lid te communiceren met het bestuur. Op deze manier is het voor het bestuur ook makkelijk om erachter te komen wat je leden willen.

Handball Tilburg luistert goed naar de leden. “Zo was er bijvoorbeeld snel vraag naar Beach Handbal, een zomerse variant van de zaalsport. Omdat veel leden hier interesse in hebben zijn er nu al plannen om dit in de zomer realiseren. Door goed te luisteren kun je veel van de behoeftes van je vereniging vervullen. Ook is iedereen bij Handball Tilburg welkom; jong en oud en van elk nivea”, aldus Dion.

Stappen zetten
Handball Tilburg heeft grote ambities en wil zeker nog groeien. “Maar het is vooral belangrijk om de groei bij te houden. Ook moeten we zorgen dat er goede trainers zijn en we in contact blijven met iedereen. De vereniging is bezig met mooie projecten voor de toekomst. Zoals Beach handbal, Walking handbal en jeugdteams”, licht Dion toe.


Wij wensen Handball Tilburg veel succes toe, zeker ook in corona tijd!

Verder Lezen