Sport in Tilburg
»
»

Wandelen in Tilburg

13-9-2018 17:23:00

Wandelen in Tilburg

Wandelend Tilburg ontdekken. Dat kan nu met de nieuwe ‘Wandelen in de wijk’ app. Deze nieuwe app werd donderdagmiddag 13 september tijdens een de bijeenkomst ‘Wandelen = Behandelen’ gelanceerd. Tijdens deze bijeenkomst werd door o.a. Bas van de Goor, oud Olympiër en tevens oprichter van de Bas van de Goor Foundation, voorlichting gegeven over het inzetten van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) om mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen te stimuleren om meer te gaan bewegen. De wandelapp draagt hier aan bij.   

De nieuwe wandelapp kan dienen als ondersteuning voor het loopprogramma dat onderdeel uitmaakt van de Nationale Diabetes Challenge. De app is een burgerinitiatief van Peter Mathijssen die i.s.m. het Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt Aangepast Sporten tot stand is gekomen. Wandelen wordt hierdoor laagdrempeliger en men leert nieuwe wandelroutes in de wijken van Tilburg kennen. Mochten wandelaars ideeën hebben over nieuwe routes kunnen deze worden toegevoegd in de app.
Bekijk het instructiefilmpje en lees de bijlage voor extra download informatie. 

Decathlon Aangepast Sporten plein Tijdens de Nationale Sportweek (15 t/m 29 september) wordt op zaterdag 22 september een sportevenement georganiseerd door het Steunpunt Aangepast sporten en de gemeente Tilburg i.s.m. sportwinkel Decathlon, diverse sportaanbieders en andere plaatselijke bedrijven, zoals Lokaal 7, PLUS en Brownies & Downies. Vanaf 12.00 uur wordt er hulp geboden bij het installeren van de wandelapp. Men kan een spiksplinternieuwe wandelroute van 5 of 7,5 km door het centrum van Tilburg gaan wandelen en natuurlijk ook downloaden.  Op het Pieter Vreedeplein vinden daarnaast van 12.30-16.00 uur demonstraties en clinics plaats door aangepast sportaanbieders om meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Verder Lezen
Download