Sport in Tilburg
»
»

Tilburgse Schaatsschool

Dit zijn de instructeurs van de Tilburgse Schaatsschool. V.l.n.r. boven: Cas, Willem, Jelmer. V.l.n.r. onder: Hugo, Danique, Peter, Tim, Luuk.
Dit zijn de instructeurs van de Tilburgse Schaatsschool. V.l.n.r. boven: Cas, Willem, Jelmer. V.l.n.r. onder: Hugo, Danique, Peter, Tim, Luuk.

Tilburgse Schaatsschool

Ieder schaatsseizoen verzorgt de Tilburgse Schaatsschool schaatslessen op noren voor jong en oud.  Het nieuwe schaatsseizoen start in oktober en wordt gevierd met de opening van de ijsbaan op 1 en 2 oktober 2022.  

Proeflessen

Op onderstaande data vinden er weer proeflessen plaats voor volwassenen en/of kinderen (5 t/m 13 jaar). De exacte tijden volgen nog.

In 2022:

  • Dinsdag 4 oktober
  • Woensdag 5 oktober
  • Vrijdag 7 oktober
  • Zondag 9 oktober

In 2023:

  • Dinsdag 10 januari
  • Woensdag 11 januari
  • Vrijdag 13 januari
  • Zondag 15 januari

De inschrijvingen voor proeflessen openen later dit jaar. 

Schaatslessen

Gedurende het seizoen zijn er twee cursusperioden van 9 lessen, de eerste lesreeks start in de week van 10 oktober 2022 en de tweede lesreeks start in de week van 16 januari 2023. Tarieven van de schaatsles zijn hier te vinden. Kijk hier voor meer informatie over de lestijden (onder voorbehoud) en hier voor meer informatie over de niveaus van de schaatslessen. Je kunt je nu inschrijven voor de schaatslessen via onze webshop. 

Tijdens de schaatslessen voor volwassenen zijn noren, handschoenen en een helm verplicht. Voor kinderen zijn handschoenen en een helm verplicht.

Wil je een les(reeks) annuleren? Tot drie weken voor de start van de schaatslessen kun je de lesreeks kosteloos annuleren. Het inhalen van een les kan tijdens de recreatieve uren gedurende de periode van de betreffende lessenreeks. 

Onze instructeurs

Als je je inschrijft voor de Tilburgse Schaatsschool krijg je les van één van onze schaatsinstructeurs (zie foto). Zij hebben allemaal een grote liefde voor de schaatssport. Al onze schaatsinstructeurs zijn ervaren schaatsers met kennis van de sport. Zelf schaatsen zij ook op hoog niveau. Zo schaatst de één bijvoorbeeld op topniveau bij de baanselectie en de ander bij het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Ook heeft iedereen al enkele jaren of meer ervaring met het geven van schaatslessen aan kinderen en volwassenen. Onze instructeurs vinden het onwijs leuk om je te helpen je schaatstechniek te verbeteren. Op onze Facebook en Instagram pagina maak je alvast kennis met onze schaatsinstructeurs. Zien we jou bij de nieuwe lesreeks van de Tilburgse Schaatsschool?

Verder Lezen